MENTALNI TRENING
 
 
Uvod

21. vek postavlja teške zadatke pred svakom individuom koja se zatekla u njemu: da nauči kako da opstane u stalnim, brzim i intenzivnim promenama koje se dešavaju u okolini; da nauči kako da sačuva svoje zdravlje; da otkrije kako da postane srećna; da pobedi imperativ da bude uspešna. Svi ovi zadaci postaju sve komplikovaniji na putu ka njihovom rešavanju. Problemi su sve brojniji, a neophodnost sticanja i unapređenja adekvatnih mentalnih veština vladanja sobom i okolinom postaje nezaobilazna realnost sa kojom se susreće savremeni čovek.

Otuda je čovek današnjice upućen na prihvatanje činjenice da njegov opstanak, zdravlje, sreća i uspeh najviše zavisi od razvoja i stalnog unapređivanja njegovih mentalnih sposobnosti upravljanja specifičnim situacijama, unutrašnjim i spoljašnjim. Sve više ostavljen sam na sebe, on stoji na sudbinskoj raskrsnici: ili će se osloniti na otkrivanje i upotrebu unutrašnjih moći, ili će se prepustiti neizvenosti oslanjanja na zakone okoline koja sve manje nudi istinsku zaštitu i garanciju opstanka.

Program

Ovo je program koji nudi brzo i jednostavno učenje bazičnih tehnika i veština upravljanja sobom. Pomoću njih ličnost postaje sposobna da postavi optimalni „mind set“, odnosno programiranost uma i tela, kojim treba da funkcioniše u toku dana. Ove tehnike mogu da se koriste za resetovanje tela i uma, za povećanje psihičke efikasnosti, za stimulaciju unutrašnjeg energetskog toka, kao i za uspostavljanje i održavanje optimalnog psihosomatskog balansa.

Mentalni trening

Tehnike i veštine koje sadrži ovaj program bazičnog mentalnog treninga su:

  • Buđenje
  • Mentalno razgibavanje
  • Resetovanje
  • Punjenje
  • Fokusiranje
  • Unutrašnje blagostanje
  • Pročišćavanje
  • Dnevno programiranje

Ove tehnike i veštine, navedene u sklopu bazičnog mentalnog treninga, kompatibilne su i sinergične sa tehnikama i veštinama koje sadrže svi ostali specijalni porgrami: multilevel mental coaching, koncentrično samoisceljenje, psihodijeta, mentalni trening u sportu, antiejdžing i stres, kao i kod treninga učenja.

Vreme

Mentalni trening ovog tipa uobičajeno može da se savlada u okviru tronedeljnog programa, koji se specifično kreira i adaptira potrebama svake pojedine ličnosti. Ukoliko se identifikuju dublji poremećaji, koji zahtevaju druge oblike intervencija i pristupa, vreme njihovog usvajanja i utvrđivanja se prilagođava realnim parametrima.

Razvoj

Program bazičnog mentalnog treninga može da se nadgradi i unapredi novim programima naprednijih mentalnih treninga. Ovakvi programi se kreiraju specifično, prema potrebama i mogućnostima svake ličnosti pojedinačno.

Kontakt

um.rs.info@gmail.com

tel: +381 61 601 6045